Enduranceserien (långfärds- och oceansegling)


Enduranceserien år vår mest hållbara produkt. Det är speciellt utvecklat till offshore segling och långfärdsseglare. Varje segel är konstruerad och förstärkt för att kunna klara de hårda krav vid långfärdssegling och krävande belastningar.

Jessica Watson använde dessa segel till sin seglats Jorden runt. Läs om hennes äventyr här.

Materialval och prestanda


Endurancesegel tillverkas i dacron eller crusinglaminat med tafftförstärkning. Detta väljer vi gemensamt, för att försäkra oss att seglet passar till din båt och dina behov.

Vävd dacron


Liksom Navigator serien tillverkas Endurance serien som utgångspunkt i vävd dacron av hög kvalitet för att säkra en lång levnadstid. Dacron är mer motståndstålig mot belastningarna från sol, vind och vatten än laminatseglen. Seglen i Endurance serien sys med UV beständig tråd för att ytterligare förlänga seglets levnadstid.

Cruisinglaminat med taftförstärkning


Cruising laminat med vävd tafftförstärkning är det optimala valet för turseglaren som lägger stor vikt på prestanda och hållbarhet. Cruisinglaminat ger sig mindre än dacron, därmed håller det den designade formen längre.

Design och konstruktion


Alla Endurance segel är specifikt designade av Ullman Sails segeldesigner för att ge din båt bästa möjliga prestanda och göra det så lätt som möjligt att använda seglet under skiftande förhållande. Storseglet har extra forstärkningar i områden med störst belastning, så det exempelvis är möjligt att segla med revat segel i längre perioder utan att slita på seglet. Genuan är designad för att kunna rullrevas med extra förstärkningar i fall- och halsbarmen.

Broschyr för Enduranceserien i PDF-format