GP Race (Film/Film)


FiberPathserien GP Race är vår toppracing serie och tillverkas i storlekar från moderna skiffjollar till Maxi Racer. Dessa segel är gjorda med en tunn transparent film på båda sidor för att göra seglen så lätta som överhuvudtaget möjligt. Den precisa dimensionen av filmen anpassas till varje unikt segel.

Fiber

De flesta FiberPath segel tillverkas av technorafiber på grund av deras unika kombination av styrka, formstabilitet, hållbarhet och UV egenskaper. Technorafiber är lite dyrare än kevlarfiber men de är mer tålig och mindre känsligt för UV strålar. FiberPath GP Race-serien kan också få med en blandning av technora och kolfiber eller 100% kolfiber. I samarbete med dig kommer Ullman Sails segeldesigner hjälpa dig med att välja den fibertyp som passar bäst till dina behov.

Avancerad design

Alla GP Race FiberPath-segel är specialdesignade för att försäkra dig om en snabb och effektiv segelform med en fiberlayout som kan hantera belastningarna i ditt segel. Ullman Sails designgrupp leds av Dave Ullman; Ullman Sails direktör och fyrdubbelt världsmästare. Designgruppen arbetar på en lång rad projekt som framgångsrika OS kampanjer, one design-klasser och grand prix racing. Våra onedesign program är baserade på vår långvariga framgång i one design utveckling. I en kombination af 3D software modeller, datoranalyser og 2-båts tester har vi optimerat segelformen till alla båttyper.

Laminering

Alla FiberPath segel genomgår en dubbelsidig lamineringsprocess med högt tryck och hög värme, som resulterar i det starkaste laminatet på marknaden. Innan lamineringen blir fibrerna förbehandlade för att säkerställa att de på bästa sätt tar emot limmet och därmed gör så att laminatet blir mycket starkt och hållbart.